לצפיה בסיפור

צופן הדיאטה

 

מוסף ספרים, הארץ
לאכול כמו ליאונרדו דה וינצ'י
יחס הזהב הוא קבוע מתמטי המחבר בין הטבע, המדע והיצירה האמנותית והתרבותית. כעת ממליצים לנו לעשות כדה וינצ'י וליישם אותו גם בתזונה
מאת: אלישע בר מאיר
צופן הדיאטה
סטיבן לנזלוטה. תירגמה מאנגלית: יעל זיסקינד קלר. הוצאת מטר, 348 עמ', 88 שקלים
 
סטיבן לנזלוטה הוא שף, אופה ובעל קפה מסעדה פופולרי בפורטלנד שבמדינת -מיין. במהלך ניסיונות שערך על תרכובות בצקים שהכניס לתנור האפייה הגדול שלו, הוא גילה ששימוש בנוסחה המתמטית המכונה "יחס הזהב" מוביל לשלמות מופלאה ולהיווצרות תורים ארוכים של לקוחות נלהבים בפתח בית המאפה שלו. את הנוסחה הפלאית הוא יישם גם בציורים שצייר, בנגינה בכינור ובפסנתר, ובעיקר בתזונה. בספר זה הוא מחלק איתנו את ניסיונו המוצלח ביישום העקרונות המתמטיים של יחס הזהב באורחות  חייו ובתזונה הנכונה, לאחר שפיצח את צופן הדיאטה האולטימטיבי